Therese Johansson Rojo

Mordet på den 15-åriga flickan har väl inte undgått någon. En hemsk historia och framförallt tragisk. Ett 16-årigt par planerar att döda flickan, och sedan slår pojken ihjäl henne efter en fest. Vad får en till att slå ihjäl en annan? Vad kan man ha gjort vid 15-års ålder som är så hemskt att någon tycker att man förtjänar att dö? De hade vart lättare att förstå, om man får säga så, om de var ett bråk som spårade ur denna kvällen. Men de var ju inte de, de var ett planerat mord.
Överallt kan man läsa folk som skriver att dessa två förtjänar att dö. Men vad skulle de tjäna till? Vad ger er rätten till att bestämma över vilka som förtjänar att leva? Vilka som förtjänar att förlora någon nära?
Man märker att dom som kläcker ur sig dessa saker inte står Therese speciellt nära. För dom har respekt för de andra inblandade. Dom vet hur de känns att förlora någon väldigt nära. Dom vet att dessa familjer har de svårt som de är. De är resten av Sverige, som bara får veta de som skrivs i media, som ger sig själva rätten till att bestämma över liv. Liv som dom inte ens visste fanns för en vecka sedan.

Allas tankar går nu till hennes familj och vänner.

Men de finns två till familjer som är i chock. Mina tankar går till dom.
Familjerna med barnen som hela Sverige hatar.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0